Loading...
OVER DE AUTEUR 2021-10-08T07:17:09+01:00
KOOP DE BOEKEN

Johanna Dursin werd geboren in Kortrijk, België op 6 maart 1977.

Ze heeft 3 broers en een zus. Zelf is ze de jongste van het gezin. Toen ze 18 jaar oud was verloor ze haar vader aan kanker.

Ze ontdekte haar verlangen om zelf een eigen verhaal te schrijven tijdens het lezen, maar het duurde nog jaren van zelf ontdekking alvorens het idee ‘Henriëtta’ vorm kreeg. Henriëtta is het eerste deel van een negendelige reeks die ze ook weleens een ‘triple trilogy’ noemt.

Toen ze Vincent Messelier ontmoette, een internationaal met verschillende awards bekroonde artiest met een ‘just do it’ houding kreeg de creatie van Henriëtta een grote boost.

Ze wordt geïnspireerd door boeken van onder andere JK Rowling, Jane Austen, Elisabeth Gilbert, Stephenie Meyer,… om er maar een paar te noemen.

Haar doel bij de creatie van Henriëtta was het creëren van een heldin in een snel veranderende wereld. Het is een verhaal van zelfontdekking en het nooit opgeven van dromen.

Terwijl de het eerste boek stilaan vorm kreeg, ontstond ook de inspiratie voor de verhaallijn voor nog eens acht boeken.

Henriëtta werd oorspronkelijk in het Nederlands, haar moedertaal geschreven maar Johanna had het gevoel dat haar thuisland te klein voor Henriëtta was. Daarom vertaalde ze het manuscript ook in het Engels.

Ze droomt ervan om het verhaal te verfilmen en wordt daarin gesteund door een groot deel van haar lezers. Ze heeft intussen een aantal stappen in die richting gezet door samen te werken met Pascal Coppé, een film-componist uit haar thuisstad Kortrijk. Hij heeft 97 stukken muziek geschreven, gebaseerd op de verhaallijn van het boek. Er werd een dubbel-cd uitgebracht met de muziek. Bovendien maakt ze ook plannen om haar boek om te vormen tot een filmscript.

Spread the message
  • 1
    Share